Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Live Αγιασμός στα Σχολεία : Μία νέα σχολική χρονιά, ξεκινάει για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες.



Η αρχή της σχολικής χρονιάς είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην εκπαιδευτική ζωή των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών. Κάθε Σεπτέμβρη, το πρώτο κουδούνι σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου μάθησης, στόχων και προσπαθειών. 

Το τελετουργικό του αγιασμού, που συνοδεύει αυτήν την ημέρα, αποτελεί μια συμβολική κίνηση, που συνδυάζει την πνευματικότητα με την έναρξη των μαθημάτων.



Το πρώτο κουδούνι είναι για πολλούς μαθητές η αρχή μιας νέας περιπέτειας. Ειδικά για τους μαθητές που αλλάζουν επίπεδο εκπαίδευσης, όπως η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο, η ημέρα αυτή είναι γεμάτη προσδοκίες και προκλήσεις. 

Οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία τους, έτοιμοι να μάθουν νέα πράγματα, να συναντήσουν τους φίλους τους και να ξεκινήσουν νέους στόχους.


Οι εκπαιδευτικοί, επίσης, είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μαθητές τους με ανανεωμένο ζήλο. 

Η προετοιμασία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς περιλαμβάνει την οργάνωση των μαθημάτων, τον σχεδιασμό της διδασκαλίας, αλλά και την εστίαση στη δημιουργία ενός θετικού και ενθαρρυντικού κλίματος στην τάξη.


Σε μια εποχή όπου η εκπαίδευση γίνεται όλο και πιο απαιτητική και τεχνολογικά εξελιγμένη, η πρώτη μέρα του σχολείου είναι η αρχή ενός ταξιδιού γεμάτου προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες για όλους τους εμπλεκόμενους.


Δείτε ζωντανά εδώ στο e-maistros.gr τον αγιασμό στο ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας 08:10 στο Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας στις 08:30 και στο Γυμνάσιο Αμφιλοχίας στις 09:00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου