Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Εισαγγελέας και Στρατοδικείο για Πασίγνωστη παίκτρια του Survivor.

Ενώπιον του Eισαγγελέα του Στρατοδικείου παρουσιάστηκε σήμερα Κυριακή (22.9.24) η υπαξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, Γεσθημανή Κουτούζογλου, που συμμετείχε στο Survivor.

Η Γεσθημανή Κουτούζογλου επέστρεψε χθες Σάββατο (21.9.24) στην Ελλάδα από το Survivor και τον Άγιο Δομίνικο, καθώς ειδοποιήθηκε από την οικογένειά της να αποχωρήσει από το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ.

Η 36χρονη υπαξιωματικός κατηγορείται για δύο αδικήματα.

Πρώτον, ότι δεν ενημέρωσε την υπηρεσία της για τη συμμετοχή της στο Survivor και δεύτερον, για λιποταξία εκτός Ελλάδας.

Ο Εισαγγελέας του Στρατοδικείου, θα διερευνήσει αν συντρέχουν λόγοι απόταξης της υπαξιωματικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος, η Γεσθημανή Κουτούζογλου θα επιστρέψει κανονικά στη μονάδα της.

 

 

Η ανακοίνωση της οικογένειας της Γεσθημανής Κουτούζογλου

Ανακοίνωση για το θέμα που δημιουργήθηκε, με την συμμετοχή της Γεσθημανής Κουτούζογλου στο Survivor, εξέδωσε η οικογένεια της υπαξιωματικού δια της πληρεξούσιας δικηγόρο του.

«Ενόψει δημοσιευμάτων και τοποθέτηση σε τηλεοπτικές εκπομπές αναφορικά με τη συμμετοχή της που αξιωματικού Κουτούζογλου Γεσθημανής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Survivor που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣKAI, διευκρινίζεται ότι κυρία Κοντούζογλου έχει ασκήσει τα δικαιώματα που κατά την αντίληψή της παρέχει η κείμενη νομοθεσία στο σύνολο του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, ενώ η τελική κρίση περί της νομιμότητας των ενεργειών της ανήκει αποκλειστικά στα αρμόδια όργανα και δεν μπορεί να είναι αντικείμενο σχολιασμού από τρίτα πρόσωπα, τα οποία εκ των πραγμάτων δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τα στοιχεία της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι, λόγω της εμπιστευτικότητας των εγγράφων και των εσωτερικών διαδικασιών των ενόπλων δυνάμεων, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης οφείλουν να αντιμετωπίζουν και να προβάλουν σχετικές πληροφορίες με κάθε επιφύλαξη και με απαρέγκλιτη την τήρηση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Υπογραμμίζεται πως τα ζητήματα που αφορούν την υπηρεσιακή της κατάσταση, καθώς και η έκδοση κάθε είδους διοικητικών πράξεων σχετιζόμενων με αυτή, συνιστούν προσωπικά και απόρρητα δεδομένα που ανάγονται στη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων.

Η κυρία Κουτούζογλου, έχει υπηρετήσει με ζήλο και αφοσίωση την πατρίδα συμμετέχοντας σε απαιτητικές στρατιωτικές εκπαιδεύσεις και αποκομίζοντας σειρά διεθνών διακρίσεων. Η πολυετής προσφορά της στην υπηρεσία και η αδιάκοπη αφοσίωση στους ανωτέρους και στους συναδέλφους της αποτελούν μαρτυρία της ακεραιότητας και του ήθους της.

Εντούτοις, παρά την άριστη υπηρεσιακή της πορεία και ενώ στο παρελθόν έχουν σημειωθεί περιπτώσεις συμμετοχής στελεχών των ενόπλων δυνάμεων σε τηλεοπτικά προγράμματα χωρίς την πρόκληση αυτής της αναστάτωσης, οι διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα της υπηρεσιακής κατάστασης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρίσταται ανησυχητική.

Η υπερπροβολή δεν πρέπει να αλλοιώσει τον δικαιοκρατικό χαρακτήρα της διαδικασίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ούτε να απολήγει, ηθελημένα ή αθέλητα, σε παραπληροφόρηση και δημιουργία εντυπώσεων έναντι της κοινής γνώμης.

Αυτή τη στιγμή, καλούμαστε όλοι να σταθούμε με κατανόηση απέναντι σε μία γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή και την καριέρα της στις ένοπλες δυνάμεις και η οποία με αίσθημα βαθύτατου σεβασμού προς τους θεσμούς και την ιεραρχία των ΕΔ επιδίωξε την συμμετοχή της σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα για λόγους προσωπικούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου