Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Δύο νέα κρούσματα βίας μεταξύ μαθητών Λυκείου με άγριους ξυλοδαρμούς.

Σε Βόλο και Χανιά τα δύο νέα κρούσματα βίας μεταξύ μαθητών Λυκείου, με άγριους ξυλοδαρμούς, σπασμένα δόντια, κομμένα μαλλιά.

Σε σχολική εκδρομή στην παραλία του Βόλου, μαθητής της Α’ Λυκείου δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από συμμαθητή του, μετά από διαπληκτισμό. 

Ο δράστης τον χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να του σπάσει δόντια και να σκιστούν τα χείλη του, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ράμματα.


Η επίθεση έγινε μέρα μεσημέρι, σε κεντρικό δρόμο έξω από ένα internet cafe, όπου είχαν πάει και οι δύο μαθητές, απομακρυνόμενοι από τον χώρο εκδρομής που είχε επισκεφθεί το σχολείο. 

Νωρίτερα άλλος συμμαθητής του, του είχε κόψει μία τούφα μαλλιά. Ειδοποιήθηκαν άμεσα αστυνομία και ΕΚΑΒ. 

Έπειτα από μήνυση της μητέρα του θύματος, συνελήφθησαν οι γονείς των δύο άλλων μαθητών και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό διέταξε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Θύμα και δράστες αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τι προηγήθηκε της σύγκρουσης. 


Η υπόθεση εξετάζεται από την αστυνομία και την εκπαιδευτική αρχή, με στόχο να διαπιστωθούν τα αίτια και να ληφθούν τα απαραίτητα παιδαγωγικά μέτρα.


Στην Κρήτη, ενώπιον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα δύο μαθητές, 16 και 15 ετών, που κατηγορούνται για την επίθεση σε 15χρονο συμμαθητή τους στα Χανιά.


Το αδίκημα που τους βαρύνει είναι πρόκληση σωματικής βλάβης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των τεσσάρων γονιών τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, καθώς και σε βάρος του διευθυντή του σχολείου όπου έγινε το βίαιο περιστατικό.


Το περιστατικό συνέβη στο ΕΠΑΛ Χανίων όταν οι δύο μαθητές άρχισαν να λογομαχούν με τον συμμαθητή τους στο προαύλιο του σχολείου. 


Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και έφτασαν στο σημείο ο ένας κατηγορούμενος να κρατάει τον 15χρονο για να τον χτυπάει ο άλλος.


Ο τραυματίας μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε για μία ημέρα στο Νοσοκομείο Χανίων με χτυπήματα στον κορμό του σώματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Απατεώνας έπεισε 71χρονο πως θα λάμβανε μια κρατική επιδότηση. -ένα τηλέφωνο, δύο οι παθόντες…

Δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών σχηματίστηκε από τις αστυνομικές αρχές του Μεσολογγίου. Ο παθών φέρεται να μετέφε...