Η κακοκαιρία Bora πλήττει για άλλη μια φορά την Ελλάδα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.
Στη Λάρισα, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι ριπές του ανέμου φτάνουν μέχρι και τα 10 μποφόρ, δημιουργώντας τεράστιες δυσχέρειες και κινδύνους για τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών. Συγκεκριμένα, οι περιοχές του Αγιόκαμπου, της Βελίκας, της Σωτηρίτσας του δήμου Αγιάς, αλλά και τα Μεσάγκαλα και το Στόμιο του δήμου Τεμπών βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι καιρικές συνθήκες είναι τόσο ακραίες, που η θάλασσα έχει φτάσει στη στεριά, με τις πέτρες να βγαίνουν στο δρόμο και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη κυκλοφορία.
Η κατάσταση στη Βελίκα είναι ακόμα πιο σοβαρή, καθώς οι δρόμοι έχουν εξαφανιστεί, κάνοντάς τους αδύνατους για οποιαδήποτε κίνηση οχημάτων.
Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει και σημαντική καταστροφή στη βλάστηση.
Στα Μεσάγκαλα, πολλά δέντρα έχουν ξεριζωθεί λόγω της ισχυρής ανεμοθύελλας, ενώ η πυροσβεστική έσπευσε να προχωρήσει σε κοπές δέντρων και αποκομιδή τους από επικίνδυνες περιοχές, όπως στη Γυρτώνη, το Στόμιο και τη διασταύρωση του Πυργετού.
Η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη που το 112 εξέδωσε έκτακτο μήνυμα νωρίς το πρωί της Κυριακής (01.12.2024), προειδοποιώντας τους κατοίκους για τους κινδύνους της κακοκαιρίας και καλώντας τους να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία.
Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και να λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν τις επιπτώσεις της στην περιοχή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου