Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Δήμος Αμφιλοχίας : Εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς από 20 Μαΐου έως 28 Ιουνίου του 2024


 

Ο Δήμος Αμφιλοχίας ενημερώνει ότι οι αιτήσεις για εγγραφή και επανεγγραφή νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αμφιλοχίας για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 20 Μαΐου έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται στους Παιδικούς Σταθμούς της περιοχής διαμονής σας.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Αίτηση γονέα ή κηδεμόνα (μπορείτε να κατεβάσετε την Aίτηση-Εγγραφής-2024 ή να την αναζητήσετε σε έντυπη μορφή στους Παιδικούς Σταθμούς).
Ληξιαρχική πράξη γέννησης του νηπίου (να έχει γεννηθεί από 1/1/2021 έως και 30/3/2022. Θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις και των νηπίων τα οποία θα έχουν κλείσει τα 2,5 έτη έως και 30/3/2025).
Πρόσφατο Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Βεβαίωση από γιατρό του Δημοσίου ή ιδιώτη για την καλή σωματική υγεία του νηπίου (μπορείτε να την κατεβάστε ON LINE ή να την αναζητήσετε σε έντυπη μορφή στους Παιδικούς Σταθμούς).
Το πρωτότυπο βιβλιάριο υγείας με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και πρόσφατα αποτελέσματα φυματοαντίδρασης (Mantoux) καθώς και εμβόλιο ηπατίτιδας.
Εκκαθαριστικό Εφορίας Οικονομικού Έτους 2024 (εισοδήματα οικ. έτους 2023).
Φωτοτυπία ταυτότητας μητέρας.
Για τους δικαιούχους του ΕΣΠΑ θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση όταν τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα από την αρμόδια υπηρεσία (Ε.Ε.Τ.Α.Α.).

Για την εγγραφή νηπίων αλλοδαπών γονέων, εκτός όλων των παραπάνω, απαραίτητα δικαιολογητικά είναι διαβατήριο και άδεια νόμιμης παραμονής σε ισχύ.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στα ακόλουθα τηλ:

Α’ Παιδικός Σταθμός Αμφιλοχίας: 2642022249 (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Μπλαχούρη Αικατερίνη).
Β’ Παιδικός Σταθμός Αμφιλοχίας: 2642023600 (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Σαλμά Σοφία).
Παιδικός Σταθμός Λουτρού: 2642051054 (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Σπανού Παναγιώτα).
Παιδικός Σταθμός Στάνου: 2642041279 (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Λέφα Σπυριδούλα).
Παιδικός Σταθμός Εμπεσού: 2647031212 (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ηλίου Παρασκευή).
Για τον Παιδικό Σταθμό Σαρδινίων οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών θα γίνονται στον Α’ Παιδικό Σταθμό Αμφιλοχίας.
 

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος

   Ελένη Π. Αγρογιάννη

 

 

Μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα σχολικά γεύματα της δηλητηρίασης.

Στις φλόγες παραδόθηκαν λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής οι εγκαταστάσεις της εταιρείας “Γιαννίτσης” στην ΒΙΠΕ Λαμίας. Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική για την επιχείρηση καθώς σε λίγο περισσότερο από μια ώρα και παρά τις μεγάλες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων με 40 πυροσβέστες, 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις καταστρέφοντας το κτίριο, αλλά και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρισκόντουσαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Μέσα στην επιχείρηση δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι.

Η συγκεκριμένη εταιρεία εμπλέκεται στην πρόσφατη υπόθεση ομαδικής δηλητηρίασης μαθητών. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, γονείς κατήγγειλαν εταιρεία με σχολικά γεύματα λέγοντας ότι η κατανάλωση τους είχε ως αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν οι μαθητές.

Αμφιλοχία :Με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση του Π.Κ.Α. για την γενοκτονία των Ποντίων

 
Με αφορμή την 19η Μαϊου ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας διοργανώσε την Κυριακή 19 Μαϊου 2024 στην κεντρική πλατεία βραδιά αφιερωμένη στην μουσική και τους χορούς των Ελλήνων του Πόντου και της Μ Ασίας.
Συγχαρητήρια σε όλους για την υπέροχη εκδήλωση.

Λουτρό Αμφιλοχίας Ι.Ν. Αγίου Νικολάου : Φωτορεπορτάζ : Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός

 
Τελέστηκε την Κυριακή 19 Μαϊου  2024 με λαμπρότητατα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Πολιούχου Λουτρού Αμφιλοχίας σε πλήθος κόσμου Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. κ. Ιγνατίου και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου και της Τίμιας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονίκης Αμφιλοχίας.


Χρόνια πολλά ο Άγιος να χαρίζει υγεία και δύναμη σε όλους !!
Και του χρόνου!!

Δήμος Αμφιλοχίας : Εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς από 20 Μαΐου έως 28 Ιουνίου του 2024

  Ο Δήμος Αμφιλοχίας ενημερώνει ότι οι αιτήσεις για εγγραφή και επανεγγραφή νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αμφιλοχίας...