Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Ελεύθεροι ο Ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο 21χρονος χειριστής.

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην Eισαγγελέα, ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο 21χρονος χειριστής για την τραγωδία, που σημειώθηκε χθες, σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική.

Την ίδια ώρα η οικογένεια του 19χρονου δηλώνει, μέσω του δικηγόρου της, πως «θα πάει μέχρι τέλους» την υπόθεση και θα ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία όσων φταίνε για τον θάνατο του παιδιού τους.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, «πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο δυστυχώς αμαυρώνει, όχι μόνο τους ιδιοκτήτες και υπεύθυνους της επιχείρησης, αλλά ακόμα και ταυτόχρονα τις τοπικές αρχές.

Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και στην μνήμη του παιδιού αλλά και για την υποστήριξη της κατηγορίας για την ίδια την οικογένεια, είναι να εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέτρα και ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και αυτό θα συμβεί, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Πέρα των προφανών ευθυνών της επιχείρησης, οι οποίες κατά τη θέση της υποστήριξης κατηγορίας είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και κατ ουσίαν πρόκειται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, θα ζητήσουμε την απόδοση ευθυνών και κατά διοικητικών παραγόντων ΟΤΑ οι οποίοι, όχι μόνο αμέλησαν αλλά με τις πλημμέλειες τόσο κατά τη διαχείριση του θέματος όσο, προ βεβαίως του περιστατικού, όσο και σήμερα με τον τρόπο που το αντιμετωπίζουνε, δείχνουν κατ ουσίαν ότι δε γνωρίζουν και ότι δεν έχουν την υπευθυνότητα και σοβαρότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε, δυστυχώς, σε αυτό το τραγικό περιστατικό.

Προφανώς και αναφέρομαι στη δημοτική αρχή του Δήμου Κασσάνδρας και όχι μόνο σε αυτήν. Αν ανακύψουν ευθύνες, ενέργειες ή παραλείψεις και τρίτων παραγόντων. Επαναλαμβάνω ότι η εντολή που έχουμε από την οικογένεια είναι να φτάσουμε μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον του αναλογεί και σε όποιον βαθμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σύλληψη Γυμνασιάρχη για παρενόχληση μαθήτριας.

Στην σύλληψη του Γυμνασιάρχη που κατηγορείται για παρενόχληση μαθήτριας, σε Γυμνάσιο της Αχαΐας, προχώρησε χθες η Αστυνομία. Σύμ...