Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Υπουργός Υγείας μας ακούει - Άμεση λύση για το Κ.Υ. Χαλκιόπουλου Αμφιλοχίας.

«Λαχτάρησε» σήμερα (26/9) η κοινότητα του Εμπεσού από το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί, με δύο νεαρούς 20 και 19 ετών, καταγόμενους από χωριά της περιοχής να τραυματίζονται, όταν το μηχανάκι που επέβαιναν εξετράπη της πορείας του.

Το ατύχημα συνέβη σε κεντρικό σημείο του Εμπεσού και οι προσπάθειες να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στους δύο τραυματίες υπήρξαν αγωνιώδεις. 

Ο αγροτικός ιατρός της περιοχής, Βαλάντης Σπυρόπουλος, έσπευσε άμεσα στο σημείο και έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τα δύο νέα παιδιά, που είχαν τραύματα και στα κεφάλια τους.


Κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, κάτοικοι του χωριού, όλοι έσπευσαν να συνδράμουν όπως μπορούσαν, αναμένοντας ασθενοφόρο. «Πονεμένη» η ιστορία… 


Δεν είναι η πρώτη φορά που τυγχάνει στο γειτονικό Κ.Υ. Χαλκιόπουλου να μην υπάρχει διαθέσιμος οδηγός για ασθενοφόρο, εξάλλου.

Εφόσον ο αριθμός των οδηγών ήταν επαρκής, δεν θα χρειάζονταν 50′ υπομονής και… προσευχής, σήμερα για τον έναν εκ των δύο νεαρών. 


Τόσο έκανε το ασθενοφόρο να φτάσει από το Αγρίνιο στον Εμπεσό, και γρήγορα έφτασε για να λέμε και τα πράγματα ως είναι…


Στο Κ.Υ. Χαλκιόπουλου υπηρετούν τρεις οδηγοί ασθενοφόρου την δεδομένη στιγμή. 

Αντικειμενικά, οι εφημερίες είναι αδύνατο να καλυφθούν επαρκώς. Υπάρχουν βάρδιες και μέρες που η κάλυψη γίνεται από το ΕΚΑΒ. 


«Αν είχαμε έναν οδηγό, κατά προτίμηση ντόπιο, ακόμα, θα ήμασταν καλυμμένοι. Έχουμε νέο ασθενοφόρο και δεν μας φτάνουν οι οδηγοί», τόνισε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κωνσταντίνος Μώκος.

Ο ίδιος έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το θέμα εδώ και πολύ καιρό να τεθεί υπόψιν των αρμοδίων. Είναι στο χέρι της νέας διοίκησης της ΥΠΕ να αφουγκραστεί την ανάγκη που υπάρχει.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή την φορά οι δύο νέοι ήταν τυχεροί, όπως τονίζουν κάτοικοι της περιοχής στο agriniopress.


Ο ένας νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου ενώ για τον δεύτερο κλήθηκε ασθενοφόρο από την Άρτα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Άρτας. 

Η υγεία τους δεν κινδυνεύει, ευτυχώς.


Πρέπει να υπάρξει και επόμενη φορά, με τραγική κατάληξη, για κάποιον άλλον; Ας κάνουν οι αρμόδιοι αυτό που οφείλουν…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Υπουργός Υγείας μας ακούει - Άμεση λύση για το Κ.Υ. Χαλκιόπουλου Αμφιλοχίας.

«Λαχτάρησε» σήμερα (26/9) η κοινότητα του Εμπεσού από το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί, με δύο νεαρούς 20 και 19...