Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Αμβρακικός κόλπος : Νέες συλλήψεις για παράνομη αλιεία στην ευρύτερη περιοχή Αμφιλοχίας.

“Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράνομη αλιεία του προστατευόμενου είδους ” lithophagalit hophaga” , κοινώς πετροσωληνας, με χρήση φορητής αυτόνομης αναπνευστικής συσκευής.


Νέο τριπλό χτύπημα στην πάταξη της παράνομης αλιείας εντός Αμβρακικού Κόλπου κατάφεραν άνδρες του Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχίας,όπου στο στόχαστρο των έμπειρων λιμενικών του γραφείου ασφαλείας αυτή τη φορά<<κλειδώθηκαν>> οι παράνομοι λαθραλιεις “μπουκαλάκηδες” , οι οποίοι με την δράση τους καιρό τώρα, καταστρέφαν τον βυθό του Αμβρακικού .


Σύμφωνα με πηγές του e-maistros.gr πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απογευματινές ώρες Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2024 ,στην ευρύτερη περιοχή Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας, όπου οι λιμενικοί συνέλαβαν τρεις παράνομους αλλοδαπούς υποβρύχιους λαθραλιεις, κάνοντας χρήση φορητής αυτόνομης καταδυτικής συσκευής (μπουκάλα), οι οποίοι είχαν αλιεύσει 1680 άτομα δίθυρα μαλάκια του προστατευόμενου είδους «Πετροσωλήνας» (Lithophagalithophaga).
Πρόκειται για αλίευμα απαγορευμένο σε όλη την επικράτεια, το οποίο κατασχέθηκε και επεστράφη στο φυσικό του περιβάλλον. Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ κατασχέθηκε και ο παράνομος εξοπλισμός.


Να επισημάνουμε ότι η αλιεία του Πετροσωλήνα είναι ιδιαίτερα καταστροφική, δεδομένου ότι το όστρακο ζει μέσα στους βράχους και οι δύτες χρησιμοποιούν σφυριά ή ακόμη και κομπρεσέρ για να τους σπάσουν, προκαλώντας εκτεταμένη καταστροφή στα οικοσυστήματα της παράκτιας ζώνης.


Ο Αμβρακικός Κόλπος είναι μια περιοχή με πλούσια θαλάσσια βιοποικιλότητα και η προστασία του αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τις λιμενικές αρχές και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Οι εντατικοί έλεγχοι και οι επιτυχημένες επιχειρήσεις κατά της παράνομης αλιείας αναδεικνύουν τη δέσμευση των αρχών να προστατεύσουν αυτό το πολύτιμο οικοσύστημα.


Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό του Α’ Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχίας για τις στοχευμένες δράσεις. Ιδιαίτερη μνεία και στον κύριο Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Αρχιπλοίαρχο ΛΣ ΤΙΦΤΙΚΙΔΗ Παύλο, για την έμπρακτη στήριξη στο προσωπικό του Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχίας, καθώς και για τον αθόρυβο και με υψηλή μεθόδευση συντονισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης σε Βάρος ηλικιωμένης.

Μια ακόμη απόπειρα εξαπάτησης σε βάρος ηλικιωμένης καταγράφηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Πρέβεζα. Άγνωστος τηλεφώνησε σε γυν...