Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Δείτε ποια θα είναι τα εκλογικά τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία.

Τον τελευταίο έλεγχο στην οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη ηγεσίας κάνει αυτές τις ώρες η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας, έχοντας ήδη κλείσει τις βασικές εκκρεμότητες με τις κάλπες, που θα στηθούν ανά τη χώρα στον πρώτο και δεύτερο γύρο, στις 6 και 13 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Στελέχη της ΕΔΕΚΑΠ υποστηρίζουν ότι είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση των εκλογικών τμημάτων στην Αττική και στην περιφέρεια, όπου θα στηθούν οι κάλπες αναμένοντας τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ για τη ψηφοφορία.





Η πρόβλεψη παραπέμπει σε περίπου 950 εκλογικά τμήματα (στην επικράτεια και σε κάποιες πόλεις του εξωτερικού). Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχει ένα tablet, μέσω του οποίου θα γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων και στο τέλος η καταμέτρηση των ψήφων.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας, εκτός και αν λόγω της μαζικής προσέλευσης κριθεί αναγκαία η παράταση της εκλογικής διαδικασίας- κάτι που είχε γίνει στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, το φθινόπωρο του 2021.


Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και είναι 16 ετών και πάνω. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αν δεν είναι μέλη, μπορούν να εγγραφούν στους καταλόγους ως μέλη ή φίλοι και να ψηφίσουν καταβάλλοντας το ποσό των 3 ευρώ. Πρέπει να έχουν μαζί τους αποδεικτικά έγγραφα για την ταυτοποίηση (πχ αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης).

Τα εκλογικά τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία:

Πώς θα γίνει η ψηφοφορία:

Η πλήρης περιγραφή με τους κανόνες και το συνολικό πλάνο της διαδικασίας περιλαμβάνεται σε εγκύκλιο που έστειλε η ΕΔΕΚΑΠ (η αρμόδια Επιτροπή) προς όλες τις Νομαρχιακές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων. Στην εγκύκλιο αναφέρεται αναλυτικά για τη διαδικασία:

«Α. Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα διαρκέσει από ώρα 07:00 πμ έως ώρα 19:00 μμ, τόσο για τον α’ γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024, όσο και για τον β’ γύρο της 13ης Οκτωβρίου 2024, εφόσον προκύψει.


Β. Δικαίωμα ψήφου έχουν Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών (γεννηθέντες το έτος 2008).
Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης (νέου τύπου). Ειδικά για τους νέους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, που δεν περιλαμβάνονται στον Εθνικό εκλογικό κατάλογο, η ταυτοποίηση γίνεται, για τους μεν Έλληνες με ταυτότητα/διαβατήριο και ΑΜΚΑ, για τους αλλοδαπούς με άδεια παραμονής και AMKA και για τους Κύπριους με κυπριακή ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Ο ΑΜΚΑ θα προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. e- ΕΦΚΑ), που θα επιδεικνύεται στην εφορευτική επιτροπή.
Γ. Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία ορίζεται στα 3 ευρώ και καταβάλλεται στον α’ γύρο, ενώ για τον β’ γύρο δε θα καταβάλλεται αντίτιμο.

Δ. Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό του δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Ε. Δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο έχουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον α’ γύρο. Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μεγάλη κλοπή στην Πάργα και οι συλλήψεις

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται δύο άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση της κλοπής χρηματικού ποσού 650.000€ από σ...