Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Αμφιλοχία : Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της αγροδιατροφής και της τοπικής ανάπτυξης.


Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της αγροδιατροφής και της τοπικής ανάπτυξης, η πόλη της Αμφιλοχίας ετοιμάζεται να υποδεχτεί χιλιάδες επισκέπτες στην 1η Αγροτική Έκθεση «AgreAmfi», ένα μοναδικό γεγονός που έρχεται να αναδείξει τη δυναμική της περιοχής. 

Το Παζάρι της Αμφιλοχίας αναβαθμίζεται με έναν σύγχρονο χαρακτήρα, προσφέροντας ανέσεις και νέες εμπειρίες τόσο στους εμπόρους όσο και στους επισκέπτες.


Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Αμφιλοχίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, δείχνει ότι η περιοχή μπορεί να καταστεί σημείο αναφοράς για τον αγροτικό κλάδο. 

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: η προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων και η προώθηση της αγροτικής και γεωργικής παραγωγής με σύγχρονα πρότυπα.


Στην «AgreAmfi», που εγκαινιάζεται αύριο στις 06:30 το απόγευμα στο λιμάνι της Αμφιλοχίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ποιοτικά προϊόντα που παράγει η περιοχή, όπως το ελαιόλαδο, τα γαλακτοκομικά και τα κρεατικά, καθώς και άλλα τοπικά αγαθά με πλούσια γεύση και αρώματα. 


Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκεται η ελιά, με αφιερώματα που αποκαλύπτουν τη σπουδαιότητα αυτού του καρπού στην οικονομία και την κουλτούρα της περιοχής.


Αρκετοί εκθέτες, από παραγωγούς αγροτικών προϊόντων έως εμπόρους γεωργικών μηχανημάτων, θα δώσουν το «παρών», προσφέροντας ποικιλία προϊόντων και λύσεων για κάθε ανάγκη του αγροτικού τομέα. 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες στον αγροτικό τομέα και να γνωρίσουν από κοντά καινοτόμες μεθόδους καλλιέργειας.

Οι εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης περιλαμβάνουν ομιλίες, σεμινάρια, μουσικές συναυλίες, αλλά και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων. 

Οι επισκέπτες θα απολαύσουν παραδοσιακά κεράσματα και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γαστρονομική κληρονομιά της Αμφιλοχίας.


Οι μικροί επισκέπτες δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς στον χώρο της έκθεσης θα υπάρχει ειδική ζώνη με παιχνίδια και δραστηριότητες αναψυχής, προσφέροντας τους ώρες διασκέδασης.
Η 1η Αγροτική Έκθεση «AgreAmfi» είναι μια ευκαιρία για την Αμφιλοχία να δείξει το δυναμισμό της και να αναδείξει τις δυνατότητές της. Πρόκειται για μια διοργάνωση που ενισχύει τον τουρισμό, την τοπική οικονομία και δίνει ώθηση στον αγροτικό κλάδο.


Αύριο, με τα εγκαίνια αυτής της σημαντικής έκθεσης, η Αμφιλοχία αποδεικνύει ότι μπορεί να συνδυάσει παράδοση και καινοτομία, δημιουργώντας ένα γεγονός που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό για τα επόμενα χρόνια.

Πρόγραμμα 1ης Αγροτικής Έκθεσης «ΑgreAmfi»:

Ώρες λειτουργίας εμποροπανήγυρης και της 1ης Αγροτικής Έκθεσης «ΑgreAmfi»: 09:00 π.μ. – 23:30 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/10
18:30 μ.μ. Δοξολογία – Εγκαίνια 1ης Αγροτικής Έκθεσης
19:00 μ.μ. Χαιρετισμοί
19:30 μ.μ. Χορευτικό συγκρότημα «Μερακλήδες»
20:00 μ.μ. Μουσικό καλωσόρισμα με το συγκρότημα «Τrinity»
21:00 μ.μ. «Παραδοσιακές γεύσεις», Γαστρονομική εκδήλωση με την ομάδα του ΣΕΦ Γιώργου Τσιλίκη

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/10
18:00 μ.μ. Ομιλία: «Σύσταση Ομάδων Παραγωγών στην Γεωργία και στην Κτηνοτροφία. Οφέλη και Προοπτικές», Ομιλητής: Σάκκος Ιωάννης, Οικονομολόγος MSc, Διαχειριστής της
«Ήλιος Συμβουλευτική Ε.Ε.»
18:30 μ.μ. «Πρακτικές για επιτυχημένη Ελαιοκομική Σεζόν», Ομιλητής: Ιωάννης Παυλάκος, Γεωπόνος, Ιδρυτής και Ιδιοκτήτης του ενημερωτικού portal “Report24” και της
Γεωπονικής Εταιρίας «ΓεωΖωή Παυλάκος»
20:00 μ.μ. Πάρτι Νεολαίας με τους DJ: J.POL & Vasilis Lettas


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
«Παραδοσιακές γεύσεις», Γαστρονομική εκδήλωση με την ομάδα του ΣΕΦ Γιώργου Τσιλίκη
«Παιχνίδια όπως παλιά» Α΄Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας», Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
«Πάρτι Χρωμάτων του Γ΄Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας», Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/10
18:00 μ.μ. «Παρουσίαση των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης», Ομιλητής: Παντελής Ν. Μετζεντζής, Πτυχιούχος Μηχανικός Δομικών Έργων, Στέλεχος Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ Α.Ε. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ
18:15 μ.μ. Βράβευση Νέων Αγροτών
18:30 μ.μ. «Αγροδιατροφική καινοτομία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» Λυκούργος Σταυρουλόπουλος, Υπεύθυνος Καινοτομίας Επιχειρηματικότητας ΕΥΔ ΠΔΕ
18:45 μ.μ. «Επενδυτικά/επιχειρηματικά μέτρα του ΠΑΑ στο ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027, Ομιλητής: Βασίλειος Παπαθανασίου, Γεωπόνος M.Sc. Προϊστάμενος του τμήματος Συντονισμού και Υλοποίησης του ΠΑΑ, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
19:00 μ.μ. «Χορευτικό Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου»
19:30 μ.μ. Μουσικό Λαϊκό Πρόγραμμα

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
«Παραδοσιακές γεύσεις», Γαστρονομική εκδήλωση με την ομάδα του ΣΕΦ Γιώργου Τσιλίκη
«Το αγρόκτημα του Β΄Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας», Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

*Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αμφιλοχίας). 

Πηγή e-maistros.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σοκ 65χρονος έπεσε σε πηγάδι 15 μετρων και σκοτώθηκε - ήταν πατέρας δύο παιδιών

Μοιραία για τη ζωή του στάθηκε η απόφαση ενός 65χρονου αγροτοκτηνοτρόφου στο χωριό Εξώπολη του δήμου Αποκορώνου στα Χανιά, να κα...